Tips voor technieken


De Technieken tippagina:

Bij sommige technieken heb je wat ervaring nodig van anderen. Ook bij mij gaat er geregeld wat mis. Ook daar leer ik van en dat wil ik graag met u delen. Hieronder staan de technieken op alfabet van de techniek. Ik hoop dat u mee wilt helpen om deze pagina heel groot te krijgen. Als u een tip hebt mail mij dan naar diversen@kicostamps.nl

Alcoholinkten:
Diverse technieken:
Ranger alcoholinkt:
1. Alcoholinkten heb je in 3 serie's 28 kleuren Earthtones, 12 kleuren Brights en 12 kleuren Lights. Sommige kleuren volgen op elkaar zodat u een ton sur ton effect krijgt. 
2. De Blending solutie zit in een mooie fles met een dun tuitje. Als de solutie op is kunt u dit vervangen door 96% alcohol. Dit is veel goedkoper. 
3. De vilt die u gebruikt kunt u gesneden kopen. Dit is wel heel duur. U kunt het ook kopen in een vel. Die u zelf kunt knippen dit is veel goedkoper. 
4. Er zijn vele technieken met alcoholinkten die u goed kunt combineren.  
5. U kunt de alcoholinkt gewoon zonder dop laten staan. Vele beweren dat de alcoholinkt snel vervliegt. Doch het tuitje is zo dun dat het heel langzaam gaat.  

Ondertussen heb je ook een aantal andere merken alcoholinkt. Dit kan verschillen met de reacties van hierboven.

Bandanatechniek:
 
1. Vaak zijn er mensen die geen mooie witte lijnen krijgen op papier, het vervaagd. Laat uw ondergrond heel goed drogen, desnoods versneld met een heattool.
2. Gebruik een goede witte gelpen. Ik gebruik die van Sakura en bewaar de pen op de kop met de punt naar beneden.  Ook kunt u evt. een witte acrylpen gebruiken.  

Drip drop technique of druppeltechniek: tip van een klant.
 
1.  Je zou dit ook met Cut' n Dry felt (Dit is een soort foam) kunnen doen, dan kunt u het ook vaker gebruiken.
2. Als je het in een zip lock zakje doet (gripzakje), kunt je het zelfs nog dagen later gebruiken. Zo bespaar je heel veel re-inker.
 

Elastiekjestechniek:
 
1. Gebruik voor deze techniek een goedkope brayer, bv. een behangroller. Deze zijn zachter van structuur. Haal ze er wel af daar het elastiekjes anders diep in de roller drukt en u de lelijke vlekken krijgt op papier.
2. tip van een klant, als u geen geld hebt voor een brayer, dan kunt u ook wat elastiekjes om een acrylblok wikkelen. 

Flockingpowder of Fluweelpoeder: 
 
1. Vele jaren geleden bestond fluweelpoeder al, doch wij deden er andere dingen mee. bv. tackytape op uw kaart, fluweelpoeder erop, flink aandrukken en u hebt een fluweelzachte mooie rand op uw kaart. 
2. Breng Duo Embellishing Adhesive (lijm) aan op uw acrylblok, druk hier uw stempel op, druk de stempel af op uw papier. Laat de lijm transparant worden (hierdoor verdwijnt niet de kleefkracht). Nu kunt de flockingpowder erop drukken, goed aftikken en uw hebt een mooie fluweelzachte afdruk van uw stempel. Helemaal gaaf!!
 
Gesso Resist Techniek:

1. Laat niet de Gesso heel lang indrogen, dan krijgt u de toplaag er niet meer af. De embossingpoeder smelt dan  wel, maar uw Gesso wordt dan geel.
TIP: Nadat u de Gesso hebt opgesmeerd niet te lang wachten en gelijk met de strijkbout werken. Het resultaat is dan prachtig. 

2. Gebruik GEEN keukenpapier met gewoon printerpapier. Keukenpapier neemt niet de geheel de gesmolten embossingpoeder op. Het printerpapier wel. 

Goosebumps:
 
1. Goosebumps is in 3 varianten te koop. De gewone en shimmer zijn beide relatief dun. Doch de Matte is erg dik. Hiermee kunt u dus GEEN mooie waas over uw papier sprayen.  
2.  Goosebumps kunt u ook aanbrengen met een kwast op uw papier of een leuke natuurspons. Kijk in uw huis en probeer het uit. 
3. LET OP!! Als u Goosebumps gebruikt, spoel uw materialen die u gebruikt hebt om Goosebumps aan te brengen gelijk uit met water en wat sop. 


Joseph Coattechniek:

 
1. Gebruik de donkerste kleur GEEN watervaste inkt. Dan krijgt u de inkt niet meer van het ge-emboste gedeelte gepoetst.

KiCo's Gomtechniek: 

 
1. Als u vloeibare gom gebruikt uit een gekocht flesje, ga dan eerst na hoelang u die al hebt staan. Gom verliest namelijk zijn kracht, in flesje ongeveer een jaar. Als de gom oud is krijgt u ook niet het mooie effect.

2. Verdun dikkere re-inkers met water zodat het goed dun wordt. Hoe dikker de inkt hoe minder dat uit uitvloeit. 
3. Op fotopapier lukt deze techniek niet, neem goede glans papier. Op sommige glossypaper schijnt het ook niet te lukken omdat de toplaag op de gom tegenwerkt. Ik gebruik Art Lenz papier.
4. Smeer de gom dik op het papier, want het droogt vrij snel. Dus als het dun is aangebracht heeft u geen tijd om het inkt erop te druppelen omdat de toplaag dan al droogt en vloeit de inkt niet meer uit. 
5.Gebruik niet teveel inkt in een keer dit kan leiden tot slecht drogen van de gom.
6. Gom wat te dik is vloeit niet uit en blijft enorm lang nat. Verdun het goed naar verhouding. (zie voor verhoudingen pagina tips en weetjes)

Stempelen met andere materialen:

Tip: Als u met potloden stempelt, maak de gum gelijk schoon dan kunt u er heel lang mee doen. Of neem voor elke kleur 1 potlood. Maar dat kost best veel als je veel kleuren hebt en het neemt veel plaats in beslag. 

Kijk maar eens in huis waar u allemaal mee kunt stempelen. Fruit, resten groenten, doppen ed. 


Stempelen met embossingfolders:

Als je géén plastic embossingfolders hebt kan je ze kan maken van grijsboard en vloeibare lijm. Let op!! natuurlijk heb je wel dat er inkt op je grijsboard komt. Laat dit dan eerst goed drogen vooruit je het nogmaals gebruikt. 

Teykol (resisttechniek)


Teykol is een melkachtige vloeistof en het geeft een resisteffect. 
1. Teykol kunt u zelf maken. Neem witte knutsellijm (bv van de Hema) meng dit 1:1 met water. Doe het in een potje. Hiermee kan je gewoon de Teykol workshops volgen het heeft hetzelfde effect. 
2. Maak je penseel, waterbrush, stempels en alles wat je met Teykol gebruikt heel goed schoon. 

Tissuetechniek:
De verhouding van verdunde lijm is 1 deel witte lijm (transparant opgedroogd) en 1 deel water. 

Waxpapier:
Als u een oude strijkijzer gebruikt, niet op zijn heetst zetten. Dan verbrand uw papier.