zaterdag 11 mei 2013

Purple butterflies

Af en toe maak ik kaarten voor Villa Joep. Snelle kaarten, ook omdat ik dat heel fijn vind om te doen. Daarbij help ik de Joepdames heel erg. Vaak komen ze gewoon kaarten te kort, zeker kerstkaarten. 

Dus als u kaarten klaar hebt en u doet er niets mee, schenk ze dan aan Villa Joep. U kunt het adres voor één van de Joepdames bij mij opvragen via info@kicostamps.nl

Deze kaart is snel en simpel. Neem een paarse kaart en scheur hier een stuk vanaf. Doe de direct to papertechniek met Archival inkt en leg dit even weg. (zie uitleg technieken Youtube KiCoStamps). Neem een enkele lila kaart. Be-inkt de tekst (Home Impressions) met Archival Deep Purple en druk dit af op de kaart. Be-inkt de vlinder (KiCoStamps) met Archival Plum en druk dit af op de kaart. Herhaal dit totdat u een mooi geheel hebt. Mat de lila kaart onder de afgescheurde paarse kaart. Pimp de kaart op met een mooi bijpassende kleur lint.

alcoholinkt heel veelzijdig.


Deze kaart is zo gaaf. De kaart bestaat uit 2 technieken met alcoholinkt. Er zijn zoveel mogelijkheden. Neem een glanspapier en doe de Vriesspraytechniek of KiCotechniek. Zie uitleg technieken Youtube KiCoStamps. Doe dit met groentinten. 
Be-inkt de swirls (Stamping Sensations) met Archival zwart en druk deze af. 
Neem een glanspapier en bewerk deze met de basistechniek (zie uitleg technieken Youtube KiCoStamps, werken met alcoholinkt deel 1) en een aantal grote druppels Blending Solution. Snij dit op maat. Be-inkt de lantaarn (stamping Sensations) met Archival zwart en druk deze af. Doodle de onderste rand met een micronpen. Be-inkt de de swirl nogmaals en druk deze af in de hoek. Mat het op zwart papier en snij dit op maat. Mat het geheel op de kaart met de KiCotechniek en snij dit ook op maat. Pimp de kaart op met een mooie strik.