zondag 11 juni 2017

Workshop voor Art Journalpagina
Hallo Allemaal, 
Bert had mij gevraagd of ik een leuke workshop wilde maken. Natuurlijk wilde ik dat en kon het niet laten om  dan ook flink gebruik te maken van de Craftsheet. 
Wat gaan we maken een gave Art Journal of Achtergrond pagina voor kaarten. Nieuwsgierig??
Benodigdheden zie foto’s want het paste niet op 1 foto. :-))
 
Neem een PaintOn of fluweelpapier (wit) en bewerk deze aan beide zijden met Gesso. Droog het daarna heel goed met de heattool. 

Neem 2 of 3 kleuren acrylverf. Maak je papier nat met water en ga er met je vinger en een beetje verf over je papier. Als het te dik wordt nog wat water op je papier aanbrengen. 

Als je klaar bent met kleuren aanbrengen pak je een babydoekje en veeg je zachtjes de kleuren in elkaar, maar ook delen weg. Maak er een mooi geheel van. Maak hierna uw Craftsheet schoon met billendoekjes. Is uw verf hard geworden, geen probleem, pak een oud bakpasje en schraap je het schoon.


Neem teksten uit een boek en scheur deze in stroken, mag heel ongecontroleerd zijn. Daarna plak je deze met Decoupage (of andere lijm) op je pagina. Besmeer zowel de onderkant als de bovenkant van de tekst. Het geeft niet als je pagina ook belijmt wordt. Hierna uw craftheet schoonmaken met billendoekjes. Ga met aangelenge Gesso over de teksten zodat ze iets vaag worden. Daarna herhaald u dit met de kleuren die u op de pagina gebruikt hebt. Let op niet de gehele teksten er mogen best witte vlekken tussen zitten. Maak er een mooi geheel van. Maak hierna uw Craftsheet schoon met billendoekjes.


Neem een pagina tekstpapier. Be-inkt de stempels (neem hiervoor leuke open stempels) met Archival en druk deze af op het tekstpapier. Knip daarna de afbeeldingen uit. 

Be-inkt een achtergrond stempel met Archival en druk deze eerst op een afval pagina af en daarna op uw Art Journal. Ik gebruik hiervoor geen acrylblok maar zo uit de hand. Het mag delen of half afgedrukt worden. 

 
Beplak nu uw Art Journal met uw uitgeknipte afbeeldingen met DecouPage, ook hier weer ook over de afbeeldingen lijmen. Bewerk daarna uw afbeeldingen met Gesso en de drie kleuren acrylverf zoals hierboven beschreven. Maar hierna uw craftsheet schoon met billendoekjes. 

Neem een leuke template naar keuze en bewerk deze met een bijpassende kleur Dylusions Paint. Ik heb dit naar 1 kant bewerkt zodat het effect krijgt. Dit kan ook met distress inkt. Maak hierna uw craftsheet schoon met billendoekjes.


Bewerk daarna uw pagina met allerlei pennen en potloden. Ik  gebruik veel de Stabillo Aquarellable en sharpie white. 

Dit is de Art Journal pagina. Maar dit soort pagina’s versnij ik vaak tot kaarten. Daarom ook nog geen tekst.
Als u een Art Journalpagina wilt, gaat u nu verder met teksten.
 


Hier een aantal kaarten die ik van bovenstaande Art Journalpagina heb gemaakt, zijn ze niet Gaaf!! Er zijn natuurlijk vele variaties mogelijk.

Ik hoop dat u er net zoveel plezier aan beleefd als ik. Het is heerlijk om vieze vingers te krijgen. Tot de volgende keer. 
Groetjes Conny de Lely
Voor meer Youtube filmpjes met Craftsheet klik HIER 

Hier onder nog een aantal Art Journalpagina's die ik op dezelfde manier heb gemaakt. Alleen de achtergrond stempels met Dylusions Paint en de template gesponst met Distress inkt.