zaterdag 18 juli 2020

Uitdaging: Klein, kleiner, kleinst.

Op 17 april was er de uitdaging van Yvon: Klein, kleiner kleinst. Daar was ik nog niet aan toegekomen dus .... even inhalen.

Ik gebruik een Art Journal met kraftpapier, wat niet altijd is wat ik wil dus ....


De achtergrond eerst aangebracht met 3 kleuren geel, groen en turquoise met een oude pas. Met heattool drogen en daarna met een penseel met diezelfde kleuren en blauw stukjes bewerkt, dus streepjes maken, maar wel subtiel.

De 2 bloemen zijn op de sheets te vinden, be-inkt met Archival Jet Black en afdrukken op rest karton. Uitknippen. De grootste heb ik nog even getekend met watervaste pen en uitgeknipt. De bloemen inkleuren, dit kan met de verf die je gebruikt hebt, maar ik heb aquarelverf genomen.De rondjes heb ik getekend met behulp van doppen en een rondje van tape hi hi. Deze heb ik wel ingekleurd met de verf die ik gebruikt had en wat wit. De randen zwart maken en in de nog natte verf vermengen.

De tekst heb ik eerst licht met een potlood getekend en daarna geschreven met mooie letters met een posca zwarte pen. Als dit droog is nog delen met een witte posca pen.
Mat de bloemen zo dat het een mooi geheel is.

Maak nu spatten met posca pen of verf en penseel. De randen evt. zwart sponsen. De bloemen heb ik de omlijning ook nog geaccentueerd met zwarte potlood.

Hoop dat jullie hem leuk vinden?? Veel plezier ermee!

Benodigdheden:
Art Journal 23,5 x 23,5 cm.
Kleuren acrylverf.
Oude pas en kwast.
heattool
Doppen diverse groottes.
Leuke tekst.
Stabillo all potlood zwart
Posca pennen zwart wit.
Plate 151B bloemenstempels
Aquarelverf en penseel
Distress inkt Black Soot en sponsje.