maandag 10 februari 2014

Een dikke knuffel

Deze kaart is gemaakt met de techniek "Zoutpapier". Zie uitleg technieken KiCoStamps Foto's. Volg de workshop. Snij de kaart op maat. Be-inkt de stempel met Versa Mark en druk deze op de bewerkte kaart af. Embos de bloemen met Midnight Madness. Mat over de kaart een mooi lint.Neem een restje bewerkt papier en pons deze aan 2 kanten. Snij het evt. nog wat bij. Be-inkt de tekst met Versa Mark en embos het met Midnight Madness. Mat de tekst op het lint en mat het geheel op een donkerbruine kaart. Pimp de kaart op met parels. De embossingpoeder is nieuw, een donkere kleur met allerlei kleurtjes, dat maakt het speels.

Zoutpapier extra!

Deze kaart is gemaakt met Zoutpapier. Dit is bewerkt papier met inkt en grof zout. Zie uitleg technieken foto's KiCoStamps. Daarna heb ik hem nog bewerkt met Gesso en template.
Maak de achtergrond, snij het op maat. Be-inkt de bloemen met Archival inkt en druk deze af totdat u een mooi geheel hebt. Maak de randen ruw (ik gebruik een schaar, maar met distresser kan ook). Mat een leuk lint en strik op de kaart en mat de kaart op zwart karton, snij dit op maat. Mat het nogmaals op fuchsia kleurig karton en snij dit op maat. Vind u hem niet vrolijk.
De template is van Judikins, de stempels zijn van een nieuwe plate van Sparkle N Sprinkle. 

Zoutpapier extra!

De achtergrond is met de techniek "Zoutpapier" gemaakt. Zie uitleg technieken Foto's KiCoStamps. Volg de workshop. Ik heb Wild Honey, Rusty Hinge en Walnut Stain gebruikt. Natuulijk kon ik het niet laten om er toch nog iets anders mee te doen. Ik heb met een template was Gesso overheen gesmeerd. Zie hier het resultaat. Gaaf he!! De Boom heb ik gestempeld met Archival Zwart en bewerkt me met Walnut Stain en een Dove blender pen. Het uiltje 2 maal gestempeld met Archival zwart. Eén uiltje uitgeknipt en ingekleurd met Distressinkt en Dove Blender pen. Het 2de uiltje alleen de vleugeltjes ingekleurd en uitgeknipt. Het uiltje matten met 3d kit op de tak van de boom. De oogjes bewerken met Diamond Glaze. De vleugeltjes met 3d kit erop matten. Als het goed droog is de kaart op donkerbruin karton matten en op maat snijden. Hierna op fel blauw en donkerbruin karton matten, telkens op maat snijden. Neem een restje "bewerkt zoutpapier". Be-inkt de tekst met Archival inkt en druk het af. Snij het op maat en mat het op donkerbruin karton. Snij dit op maat en mat het met 3d kit op de kaart. De boom is van Stamping Sensation en het uiltje is van Sparkle N Sprinkle.