maandag 7 augustus 2017

Soms doe ik normaal ......


Deze kaart is gemaakt met Distress Oxide. De kleuren zijn heel mat, zeker als je geen re-inkers gebruikt. Neem goed karton, fluweel of PaintOn karton. Deze karton soorten kunnen veel water hebben. 

Hier heb ik plate 128 gebruikt. De Distress Oxide op je craftsheet drukken. Een aantal kleuren. Daarna sprayen met water en met je kaart erdoor heen, niet teveel. Goed drogen met heattool. Daarna pakt u met de kaart de druppels overgebleven inkt op. Telkens weer. Als het mis gaat geen probleem. Bij een bruine kleur haal u het met een tissuepapier of babydoekje gewoon weg. Als er niet genoeg inkt meer is, doe ik meestal nog kleine beetjes en begin ik van voor af aan. Dan krijgt u hele mooie achtergronden. Neem een template en spons met 1 kleuren licht over de kaart. 
Be-inkt de stempel met Archival Jet Black en druk het af. Maak een masker en stempel herhaal dit nogmaals. Verwijder het masker. Maak nog 2 afdrukken op restjes karton. Knip of snij de knoppen en een bladeren uit. Kleur deze in met de inkt en kleur ze na met Derwent Inktens. Bewerk de knoppen en bladeren met Diamond Glaze, laat goed drogen. Neem een restje bewerkt karton. Be-inkt de tekst met Archival Jet Black en druk deze op het karton af. Snij dit op maat en spons de randen. Mat het op zwart karton en snij het op maat. De bewerkte kaart op zwart en bijpassende kleur karton matten. Mat de tekst, knoppen en bladeren op de kaart met 3d kit.