vrijdag 17 juli 2020

Uitdaging : Gebruik de kleuren ......

De uitdaging op de KiCoStamps groep was deze keer voor mij: Gebruik de kleuren van de kleding die je op dat moment aan hebt. Uuuuhhh, niet smokkelen hé!!

Ik werk in een Art Journal met kraftpapier, soms leuk maar soms ook onhandig hi hi. Dus eerst aan voor en achterzijde gesso gesmeerd. Waarom anders trekt het giga krom.

Ik had deze dag wit, zwart en een olijfgroene jurk aan.


De bollen gaan we eerst doen. Neem de stempel en be-inkt deze met versa mark, druk het af en embos deze met embossingpoeder detail black. Maak nu een masker en knip deze uit. Mat deze op de geemboste afdruk. Herhaal dit nog 2 maal. Nu liggen ze achter elkaar.


Be-inkt de dame met versa mark en druk deze af bovenop een bol. Embos deze met embossingpoeder detail black.

Neem wat aquarelverf en breng dit heel waterig aan aan de bovenkant van je pagine en laat het lopen, doe dit zoveel je wilt. Kleur nu gelijk ook de bollen in.

Be-inkt een de cirkel achtergrondstempel met Archival Jet Black en druk dit af. kleur deze in met aquarelverf of met aquarelstiften.
Neem nog een dot waterige verf en kleur dit in onder de bollen.

Teken nu met aquarelpotlood lijnen langs de bollen en langs de druipende lijnen.

Neem een restje karton en be-inkt de tekststempel met Archival Jet Black en druk dit af. Snij dit in stukjes, spons de zijranden met Distress inkt en mat het op je AJ. Teken nu nog met een fineliner randjes rond de tekst.
Spons eventueel nog de randen om je AJ met distress inkt Black Soot.

Benodigdheden:
Art Journal 23 x 23 cm.
Gesso en kwast
heattool
Aquarelverf en stiften
Aquarel stabillo all zwart.
Distress inkt.
KiCoStamps sheets:
Plate 81 bol, vrouw en open cirkels.
Plate 98 tekst.
Acrylblok.
Archival jet black