donderdag 26 maart 2020

Uitdaging : Sterren

Op 20 maart heeft Lizenka de uitdaging uitgekozen: Sterren.Ik werk weer in mijn Art Journal met kraftpapier. Het is niet heel dik dus nat werken is een uitdaging. Deze keer heb ik gewerkt met de Acrylinkt van Daler Rowney. 

Wat een super inkt is dit toch. Bovenaan de pagina heb ik diverse kleuren aangebracht en toen flink nat gespoten. De Art Journal rechtop en laten lopen maar. Dit een aantal malen herhaald. Nu flink drogen en ja hoor de pagina helemaal krom alle kanten op hi hi. Nou dan de achterkant ook maar hi hi. Dit is de achterkant geworden van 24 maart 2020.


Ik kreeg van Marion Konings een super mooie tekst dus .... Daar ik een andere insteek wilde dan de vorige heb ik nu alleen getekend op het blad, de sterren meer accenten gegeven met de inkt. Met de Stabillo All zwart de sterren goed benadrukt. Neem de stempel en be-inkt deze met Archival Jet Black en druk dit af. Nu heerlijk kriskras met een dunne Sakura pen gewerkt. Dit werkt heel goed als je heel perfect wilt werken hi hi, je moet nu alles los laten.

De tekst netzo slordig geschreven, niet nadenken maar gewoon doen. 
Het kleine sterretje (ons lichtpuntje voor de komende tijd) uitgeknipt uit een doos en helemaal ingesmeerd met Nuvo lijm, even laten drogen en nu met bladgoud bewerken. Dit past zo mooi bij de Daler Rowney inkt. 

Neem een dotje Daler Rowney inkt wit met een glimmertje en spetter deze uitbundig over de pagina.
Mat nu het super glimmende sterretje op de pagina met boekbinderslijm.

Eventueel kan je de randen nog zwart maken.

Benodigdheden: 

Art Journal met kraftbladen.
Daler Rowney acrylic Inkt, diverse kleuren.
Flesje water.

Sakura fineliner
Stabilo all potlood zwart
Plate 127 en acrylblok
Archival Jet Black 
Nuvo lijm en bladgoud
Penselen

Boekbinderslijm

Marion wil ik bedanken voor de mooie tekst. Thanks!
Helaas kan ik de mooie glimmende glans niet zo mooi vangen op een foto. In het echt spreekt het veel meer!