donderdag 3 september 2020

Label

 

Hallo allemaal, heb afgelopen week een label gemaakt.

Ben begonnen met een A4 formaat dat ik bewerkt had met verf en een gelliplate en de brayer. Laat dit goed drogen en breng dan met een paletmes en stencil wat modling paste aan. Doe lekker lukraak en niet te netjes. 

 Droog de modling paste met heattool.

Neem wat bijpassende kleuren Archival. Zonder acrylblok de stempels be-inkten en uit de losse hand afdrukken. Doe dit net zolang totdat je een mooi geheel hebt. 

Snij de pagina zo door dat je van 1 deel een mooie label kunt maken. Zelf snij ik hem doormidden en het deel wat ik over hou van het label maak ik een scrapling van. 

Als je het moeilijk vind om uit de hand een label te snijden, maak dan eerst een model van normaal papier. Leg dan het vb op je papier en teken het af. Dan pas gaan snijden.

 Zoals deze.

Met aquarelstiften ga je nu donkere kleuren aanbrengen op je label en vervaag dat met wat water en penseel. Doe dit net zolang totdat je een mooi geheel hebt.

Neem nu een bloem en be-inkt deze met Archival Jet Black. Druk dit af en herhaal dit totdat je een mooi geheel hebt. 

Spons de randen van het label met Archival of Distress Black Soot. Leg dit nu even apart.

Pak een rest karton en be-inkt de stempel met Archival Jet Black. Druk dit af op het rest karton. Knip dit uit.  Maak ook een aantal afdrukken van de bloem en knip dit ook uit. Maak er zoveel als je nodig denkt te hebben.


Kleur nu de afbeelding in met paarse tinten, later bleek dat ik dit niet mooi vond dus ..... kleur toegevoegd. De bloemen ook in diverse tinten gekleurd en de mooist passende gebruikt.


Mat de uitgeknipte items op je label met boek binderslijm.  Laat dit goed drogen. De bloemen heb ik uit eindelijk verhoogd met foamtape.
Maak met een witte gelpen en een zwarte Stabillo Aquarelpotlood accenten.


Maak nu delen donker met de Stabilllo Aquarelpotlood, zodat het ornament en bloemen naar voren komen. Laat dit vloeien door een vochtige penseel.

Toen kwam ik op het idee om nog een gezichtje in het midden van het ornament te maken. Be-inkt het gezicht met Archival Jet Black, druk dit af op een restje karton, knip dit uit en kleur het. Mat het gezichtje in het ornament. 

Maak een gat met een tang of neem een perforator. Haal hier een aantal mooie linten doorheen.


Dit is de label geworden. Ik heb er geen tekst op gedaan, daar ben ik nog niet over uit.

Hoop dat ik jullie geïnspireerd heb. Veel stempelplezier.


Benodigdheden:
Gelliplate bewerkt papier, 

Structuurpasta, paletmes en template

Restkarton

Stempels: Plate 1, 14 en plate 162

Sakura gelpen wit

Stabillo all aquarelpotlood wit

Water en penseel

Heattool

Archival 2 bijpassende kleuren en zwart.
Tombowstiften
boekbinderslijm en foamtape

Distress inkt Black Soot of Archival Jet Black en sponsje.
Linten.

Groetjes Conny