donderdag 22 oktober 2020

KiCo uitdaging: Gebruik Tissue of vloeipapier.

Hallo allemaal,

De uitdaging was op 9 oktober gebruik vloei of tissuepapier. Ik gebruik hier bewerkt vloeipapier. Hoe heb ik dat gedaan, nu Yvonne van Hoof heeft dit ontdekt. Wil je het volgen?? Klik dan HIER

Het vloeipapier voelt heel apart aan en het is giga leuk! I love this!

Normaal werk ik in een Kraft papier Art Journal en daar ging het fout, had namelijk de verkeerde uitdaging op de achterzijde geschreven. Dus vel eruit. Ik heb een vel bewerkt vloeipapier op dit kraftpapier gemat, met pritt stift. Maar kan ook met andere lijm.


Ik wilde een leuke wikkel maken voor een stuk zeep. Nu heb ik al veel verpakkingen gemaakt voor Kneipp flessen, zeep, chocolade, koek, thee ed.  Maar zeep is ook leuk!  Snij een deel van je bewerkte papier af, zo hoog als jij wilt. Buig hem om het zeepje heen. Druk dit goed aan.

Nu even de vouwen met een vouwbeen scherp maken. De achterkant was bij mij te lang. Ook wilde ik een schuin kantje. Snij eerst het teveel af en daarna een verloop van een centimeter.


Be-inkt de achtergrond stempel met Archival (bijpassende kleur) en druk dit af, herhaal dit een aantal malen zoals jij dat wilt.


Ga nu met een Sakura witte gelpen of witte posca pen accenten aanbrengen. Desnoods ook met een Faber Castell PITT artist pen. Bewerk de randen met Archival of met een Faber Castell PITT artist pen. Leg dit nu apart.

Het restant wat over was van dat vel met bewerkte vloeipapier pak je weer. Be-inkt de stempel met Archival Jet Black en druk dit af, herhaal dit met de kleine bloem. Knip beide uit. 


Be-inkt de tekst en druk deze af op de wikkel. Natuurlijk kan je nog meer teksten stempelen als je dat wilt.


Bewerkt de randen met een zwarte stift. Dat staat mooier en mat de bloemen met 3d tape op de wikkel. 


Hieronder nog een leuk voorbeeld met bewerkte vloeipapier.


voorkant
achterkant

Benodigdheden:
Diverse kleuren zeepjes

Kraftpapier met bewerkt vloeipapier.
Lijm, tackytape, foamtape

Mes

Lineaal

Schaar

Plate 151B

Archival Jet Black en evt. andere kleuren. 

Sakura Jellyrolpen of Posca Wit fine.

Hoop dat jullie ook die bewerkte achtergronden gaan maken. Zo super leuk!