dinsdag 13 maart 2012

Youtube filmpje: Uitleg: Achtergronden met Encore inkt

Hallo Allemaal,

De Art Specially magazine nr. 14 is uit en daar staat een stukje in over Encore inkt. 
Hieronder het Youtube filmpje waarin de Achtergronden met Encore inkt uitgelegd wordt. 

Veel kijk en leerplezier!

Mooi en snel!

Deze kaart is gemaakt met de KiCotechniek of Vriesspraytechniek. Volg het Youtube KiCoStamps filmpje. Selda heeft deze kaart tijdens de workshopdag vervaardigd. Snij de kaart op maat. Be-inkt de stempel (KiCoStamps) met Versa Mark en druk deze af, herhaal dit totdat u een mooi geheel heeft. Bestrooi dit met detail white embossingpoeder. Verhit het met de heattool. Mat een mooie Mat het op 2 bijpassende kleuren karton
Experimenteer met kleuren. Als u niet weet wat voor kleuren, neem dan kleuren die op elkaar volgen. Hier heb ik oranje/bruin tinten gebruikt. Bij deze kaart is de KiCotechniek gebruikt. Zie uitleg You tube filmpjes. Volg de workshop. Be-inkt de stempel (Stamping Sensations). met Stazon Timber Brown en druk deze af op de bewerkte ondergrond. Knip of snij het uit. Neem een roodbruine kaart. Be-inkt een swirl met Versa Mark en druk dit af. Snij de kaart op maat en mat de bewerkte ondergrond op de roodbruine kaart. Mat er een fluweel bruine lint overheen. Mat het geheel op een bruine kaart. Be-inkt de tekst (KiCoStamps) en embos dit met Brown Fizz. 

Friendship ....

Deze kaart is gemaakt met de Distress Stains. De kleuren blijven helder. Be-inkt de boom met Versa mark en druk deze af op een corr.kaartje. Strooi er witte detail embossingpoeder (KiCoStamps) overheen, tik het af en verhit het. Doe dit ook met het vogelhuisje maar dan op een restje karton. Pak een paar kleuren Distress stain. Ik heb Shabby shutters, Broken China en Spiced Marmelade gebruikt. Ga met de stains over de kaart en spray er overheen met wat water. Meng het evt. met je vingers, droog het daarna met de heattool. Doe dit ook met het vogelhuisje. Knip het daarna uit. Be-inkt de tak met versa mark en druk deze af op de kaart. Embos het met Blue Fizz (KiCoStamps). Mat een lint over de kaart en mat het op een bijpassende kleur kaart. Mat het vogelhuisje met 3d kit op de kaart. Waarschijnlijk heeft u nog wel een stukje bewerkt karton, stempel daar de tekst op met Stazon blue. Knip het in een leuke vorm en mat het met 3d kit op de kaart. 
De Stempels zijn van Sparkle N Sprinkle.