vrijdag 15 mei 2020

Uitdaging: Gebruik een puzzelstuk(jes)

Hallo allemaal, 

Vandaag had ik de uitdaging op de KiCoStamps groep : gebruik puzzelstukjes.
De puzzel van Jaylinn moest eraan hi hi. Gebruikte ze gelukkig niet meer. Een paar stukjes met gesso bewerkt en goed laten drogen.
 
Be-inkt de bloemen met Versa Mark en embos ze daarna met detail White. Maak een masker en mat dat op de bloemen, maak de tweede afdruk met versa mark over de andere bloem heen. Verwijder het masker en embos ook deze bloemen met Detail White. Verleg het masker naar de bloemen waar je nog overheen wilt stempelen. Be-inkt de swirls met Versa mark en druk het af over de maskers heen. Herhaal dit met een tweede swirl, gras en de vlinders. Verwijder nu de maskers en embos alles met detail white. 

Om alles te kunnen kleuren, dit omdat het een donkere kraft kleur is heb ik delen eersten bewerkt met een witte aquarelverf. Daarna ben ik gaan kleuren met aquarelpotloden. De puzzelstukjes aan de achterzijde met niet permanente plakband vast zetten. 

De bloem heb ik be-inkt met Archival Jet black en de puzzelstukjes heb ik hierop gelegd. Zo kan ik exact zien waar ik stempel. Goed drogen met de heattool. Daarna de de vlinder be-inkt met Archival Jet Black en afgedrukt op de puzzelstukjes. De bloem en vlinder inkleuren. De vlinder heb ik nog bewerkt met flakes. Daarna de puzzelstukjes los gehaald en per stuk op de bloem geplakt.

Benodigdheden:
Art Journal, embossingpoeder detail white (hele fijne embossingpoeder), heattool, Versa Mark, maskertape, stempels Plate Plate 89 en Plate 151 en acrylblokken, Archival Jet black, flakes, lijm.