zondag 18 februari 2018

Van Art Journal naar aparte maat kaarten.

Deze kaarten van 18 x 8 cm is in eerste instantie als A4 (paintOn karton) gemaakt met een ondergrond van verf. Smeer hem in met gesso zowel de voorkant als de achterkant. Daarna lekker smeren met diverse kleuren blauwe verf en witte verf. Speel ermee. Neem een leuke achtergrond stempel en be-inkt deze met Distress inkt of Archival, net wat u heeft aan bijpassende kleur en druk deze af, herhaal dit totdat u een leuk geheel hebt.
Pak boekpapier, mag ook oud boekpapier zijn. Be-inkt de bloemen (plate 91) met Archival Jet Black en druk deze af. Knip ze uit. mat ze op je kaart. Scheur ook stukken tekst uit en mat deze ook op je kaart. Het vast plakken doe ik met Americana Decopage Matte. Neem nu een dotje blauw op je craft sheet en wat gesso. Doe er ook wat water bij, ga met een kwast of net als ik met je vinger nu verdunde verf over je werk. Zodat er ook delen op je boekpapier blijft zitten.
Neem een template met rondjes of knip rondjes uit masker tape spons deze met distress Black. Doe dit heel speels. Je kan nu gaan spelen met lijnen, teksten. Ik heb lijnen getrokken met Stabilo Aquarellable getrokken met een nat penseel bewerkt. Met een Pigma Micron pen heb ik speels lijntjes getrokken bij de rondjes, netzo als met een witte gelpen van Sakura.
U kunt de Art JOurnal heel laten en ergens tekst stempelen.
Ik heb de Art Journal in 3 kaarten gesneden van 18 x 8 cm en heb overal een andere tekst gezet. Zowel zelf geschreven als gestempeld.Bijschrift toevoegen