woensdag 1 augustus 2018

Vintage!

Deze stijl vind ik zo mooi "Vintage". Dit is een promptkaartje 8 x 18 cm. De achtergrond is gemaakt met glimmermist met plastic folie.
Als je een kaart neemt en je spuit je kaart helemaal nat met Glimmermist, daarna leg je gelijk terwijl het nog nat is plastic folie erop. De folie flink kreukelen. Dit nu laten drogen.
Als het droog ik kan je het verwerken, ik heb er tissuewrap op geplakt met Decoupage lijm van DecoArt. Daarna een beetje Gesso erover gesmeerd, heel dun dus desnoods met water vermengen.
Be-inkt de Swirl (plate 1) met Archival bij passende kleur (geen zwart) en druk het af, herhaal dit totdat je een mooi geheel hebt. Be-inkt hem nogmaals en druk het af of een stuk restkarton. Knip de swirl uit en spons het met Distress inkt Vintage Photo. Mat deze op de kaart.
Neem leuke afbeeldingen van Chipboard en bewerk deze met Vintage Photo. Ook het ornamentje heb ik hiermee gedaan, zodat hij niet meer wit is. Het foto'tje heb ik van internet. Er zijn veel sites met vintage plaatjes die je gratis mag downloaden. Mat alles met 3d kit op het promptkaartje. Spons desnoods de randen.