woensdag 29 januari 2020

Bloemenkaarten

Hallo allemaal, 

Per 1 januari is mijn webwinkel KiCoStamps niet meer online. Daarom kan ik nu ook andere stempels gebruiken. Na 10 jaar is dat ook wel een keer fijn.

 

Neem een klein kaartje van ongeveer.5 x 5 cm. Ik heb hier Paint-on karton gebruikt maar DCP is ook goed.

Be-inkt je stempel met versa mark en druk deze af op je kaartje. Zorg wel dat het hart van je bloem op het kaartje komt. Embos dit met extra fijne witte embossingpoeder.

Snij nog een kaart van 10 x 10 cm. Beide kaartjes gaan we bewerken met Distress Oxide inkt. Ik heb ton sur ton kleuren gebruikt. Dit wil zeggen opvolgende kleuren. Begin met licht te sponzen en ga steeds donkerder.

De bloemetjes heb ik met Jaylinn (3 jaar ) gemaakt van Papierklei. Dat is papierpulp. Dat is super leuk om in mallen dat te verwerken, na droging is het flexibel, licht en je kan het goed met inkt of verf bewerken. Het is ook zo droog, mits je het niet te dik doet dan natuurlijk :-))))
 

Neem de je bewerkte achtergrondkaart en wikkel daar touw, garen of lint omheen, zet dit aan de achterkant goed vast. Mat dit op een zwarte ondergrond en snij dit op maat. Daarna op een witte dubbele kaart. Dit kan 11, 12 of 13 cm zijn, wat je wilt.

Be-inkt de tekst met archival Jet Black en druk deze af op je kaart. Doe dit met behulp van je stempellineaal of stempelhulp.

Plak op de achterzijde van je bloem foam van 2 of 3 mm. en mat dit op de kaart. Mat als laatste je bloemetjes en steekpennen. 

Benodigdheden:
Paint-On of DCP 250 grams.
Zwart papier of karton.
Versa Mark
KiCoStamps detail white embossingpoeder
Distress Oxide diverse kleuren, ton sur ton met sponsjes.
Archival bijpassende kleur voor tekst.
Stempellineaal
Bloemenstempel Indigo Blue
Teksten KiCoStamps
Papierklei en molds van bloemetjes.
Siersteekpennen. 
Lint, touw of garen. 
Plakfoam 3 mm. en dubbelzijdig tape.