woensdag 22 maart 2017

Stapeluuuh!

Deze labeltjes zijn simpel, snel en zo leuk om te maken. Het zijn labeltjes van 5,5 x 11 cm. Dit omdat de stempeltjes veelal bold zijn, kan je vaak 1 kleur gebruiken waardoor het snel gaat. Ik plak de stempeltjes op een acrylblok en kijk of ze allemaal recht zitten, door dit vooraf te proberen met een stempellineaal. Dit doe ik omdat ik dan in één keer flink aantal kaartjes of labeltjes kan maken.
Be-inkt voor het linker labeltje een kadootje met Archival zwart en druk deze af, druk hem nogmaals af op een masker. Knip het masker uit en plak dit op het kadootje. Be-inkt het kadootje weer en druk dit af over de masker heen. Druk hem nogmaals voor een tweede masker en ga zo door. Het poppetje heb ik gestempeld met behulp van de stempellineaal. Verwijder daarna de maskers. Ook de tekstwolk en tekst. Teken met de Micron pen de randjes. Kleur de kadootjes en tekstwolk in met Derwent inktense potloden of Distress inkt. Doe nog een aantal bijpassende linten aan de label en klaar is je label. 

De rechter label; be-inkt het uiltje met Archival zwart en druk de onderste 2 uiltjes af. Neem daarna de stempellineaal en druk de andere 2 ook af zodat ze mooi boven de andere staan. Be-inkt de tekstwolk en tekst en druk beide af met behulp van de stempellineaal. Be-inkt de bloemetjes met Distress inkt. Teken met een Micron pen de randjes. Doe een aantal bijpassende linten aan de label en klaar is je labeltje.

Ik heb hier Plate 111, 112 en 113 gebruikt.