dinsdag 27 mei 2014

Rust maar even lekker .........

Deze kaart is gemaakt met inkt die nieuw in ons assortiment is. De prima Marketing chalk fluid edger. Het zijn kleine inktpad is waarvan de inkt heel mat is.
Daar moest ik natuurlijk even mee spelen. Lekker 3 kleuren gekozen die ik normaal helemaal niet zou kiezen hi hi. Ik heb hier een resisttechniek mee gedaan op DCP papier. Zie uitleg technieken. 
Als u een mooie achtergrond hebt, heb ik het bloemetje nogmaals met het wit be-inkt en afgedrukt. Snij de kaart op maat en mat er een mooi lint omheen. Mat het op geel en een bijpassende kleur paars/roze en snij het op maat. De bloemen waren wit. Die heb ik met dezelfde inkt en kleuren gekleurd. Spuit er iets water op en de kleuren lopen iets door, even heattolen. Wikkel er een leuk lintje omheen. Be-inkt de tekst met Versa Mark en druk deze af met behulp van de stempellineaal. Zie uitleg technieken. Embos de tekst met Japanese Lecquire van KiCoStamps. Mat de bloemen op de kaart met 3d kit. Pimp de kaart op met nog een aantal parels.

Happy Birdie

Hier een kaart met de Splatter/splashtechniek op DCP papier. Volg de workshop zie rechterzijde van de lijst. Snij de kaart op maat en mat er een bijpassend kleur lint overheen. Mat de kaart op nog 2 kleuren karton en snij dit ook op maat. Be-inkt het vogeltje met Archival inkt en druk het af op een restje DCP papier. Kleur het inkt met de Distress Stain en de Dove blenderpen. Knip of snij het vogeltje uit en mat het op de kaart. Nu kan je nog tekst aanbrengen.

Tijd heelt alle wonden

Deze kaart is een ondergrond met alcoholinkt. Lekker kliederen. Helemaal mijn ding. Daarna heerlijk doodlen met een witte 3d gel pen van Sakura. Het leuke hiervan is dat het wit iets kleur van de ondergrond op neemt, heel mooi. Het droogt mooi op en het blijft er daadwerkelijk bovenop liggen. De kaart op maat snijden en op een blauw karton en snij dit op maat. Mat het op donkerpaars karton en snij het op maat. Neem mooi bijpassende kleur draad en wikkel dit om de kaart. Mat het nogmaals op een paarse kaart en snij het op maat.  Neem een restje met alcoholinkt bewerkt papier. Be-inkt de tekst met Archival en druk deze op het restje af. Droog het met de heattool en snij het op maat. Mat het op paars karton en mat het op de kaart met 3d kit.