dinsdag 21 mei 2019

Workshop 2019-05-21

Workshop 2019-05-21 Gave Art Journal.


Neem een A5 formaat minimaal 300 grams papier, ik heb hier aquarelpapier. Oud boekpapier en muziekpapier.
Scheur stukken van het oud boekpapier en muziekpapier en plak dit met decoupagelijm op je A5 papier.
Droog dit goed met de heattool en desnoods nog even van plakken. Scheur de randjes dan af wat overhangt. Maar slordig!
Neem een aantal kleuren Distress inkt: Scattered Straw, Tea Dye, Vintage Photo en Black Soot. Ga met de inktpads van licht naar donker direct over je papier. Af en toe nat spuiten en nog een keer. Zodat je een mooi verweerd geheel krijgt.
Spons desnoods nog wat bij met een spons, dat heb ik met Scattered Straw gedaan. Desnoods nog wat nat spuiten zodat het zich wat verspreid.
De randen Sponsen Black Soot. Neem wat achtergrond stempels zoals onleesbare tekst, spetters of iets wat jou aanspreekt. Be-inkt deze met Black Soot en druk deze af. Herhaal dit totdat je een mooi geheel krijgt. In het midden heb ik met een penseel nog donker gemaakt. zodat dat stuk benadrukt wordt.
Nu gaan we de pagina levendig maken.
Bewerk de pagina geheel met Versa Mark. Zorg dat hij wel goed gevuld is. Daarna embossen met clear embossingpoeder sparkle. Verhit het goed, zodat je een mooie laag krijgt. .
Daarna gelijk weer embossingpoeder er overheen strooien en weer verhitten. Als er nu embossingpoeder op je craftsheet verhit wordt. Laat het afkoelen en daarna met een creditcard of bankpasje eraf schrapen.
Neem een leuke afbeelding, be-inkt deze met Archival Jet Black en druk deze af op een restje muziekpapier.
Knip de afbeelding uit.
We gaan de afbeelding inkleuren.
De inkt op je craftsheet aanbrengen. Spuit het iets nat en kleur de auto mooi in. Verwijder de resten met een babydoekje.
De auto be-inkten met Versa Mark en embos deze met de clear sparkle embossingpoeder, verhit dit en herhaal het nogmaals.
Verhit dan je pagina op de plaats waar je de auto wilt hebben, gelijk de auto in de plakkende embossingpoeder drukken. Als het afgekoeld is zit het vast.
Neem een aantal kleuren pearl ex. Ik heb 3 bijpassende kleuren en 1 afwijkende kleur. Neem wat kleur op je penseel en breng wat kleur aan. Ik doe dat alsof ik water spat. Daarna je heattool goed verhitten en daarna op je pagina. De pearl-ex gaat dan vastzitten in je embossingpoeder, wat een super gaat effect geeft.
Bij de auto heb ik pearl-ex op mijn craftsheet gedaan en daarnaast wat water gespoten, nu met een penseel mengen, dan krijg je een soort verf. Zo mooi, daar heb ik de auto mee geverfd. Dit heb ik zoals hierboven gedroogd. Craftsheet kan je weer reinigen met babydoekje.

In het echt is hij veel mooier. Hoop dat jullie dit een leuke pagina vinden.
Zo ja laat dan een berichtje achter.

Groetjes Conny