zondag 25 februari 2018

Vlinderende Vleugelvlucht ....

Deze kaart is 18 x 8 cm.
Neem een A4 formaat Fluweelkarton en bewerk deze met verf en de gelliplate. Ik heb paarstinten genomen, ja hoe kan het ook anders.

Laat het goed drogen. Snij het in stukken. Neem een tissuewrap of vloeipapier. Be-inkt een vlinder (plate 40) met Archival Jet Black en druk deze hierop af. Herhaal dit een aantal malen, kan ook met andere vlinders. Scheur het vloeipapier en mat het op je kaart met Decopage mat.  Droog het goed. Neem een beetje gesso op je craftsheet en spuit er wat water op. Smeer dit met je vinger over de vlinders.

Droog het goed. Leg je template op je kaart en smeer en Nuvo over je template. Droog het goed. Bewerk de kaart eventueel met Aquarelpotloden, witte gelpen ed. Ik heb bij de swirls donker paarse aquarelpotloden gebruikt. Neem een restje bewerkt karton. Be-inkt de tekst met Archival Jet Black of donker paars en druk dit af. Knip of snij het heel speels. Spons de randen van de  tekst en ook gelijk de randen van je kaart met Distress inkt Donker paars. Be-inkt op een restkarton een vlinder met Archival Jet Black, druk deze af, knip hem uit en spons deze ook gelijk. Mat alles met 3d kit of dotjes op je kaart. Mat het eventueel nog op een bijpassende kleur kaart.