vrijdag 28 augustus 2020

uitdaging: handletteren

 Hallo allemaal, 

deze week mag ik op de KiCoStamps groep de uitdaging doen. De uitdaging is : handletteren. Juist omdat ik het moeilijk vind heb ik dit gekozen. Ben nog steeds op zoek naar wat mijn ding is.

Ik heb gewerkt in mijn AJ, omdat ze van kraft is heb ik het op een vierkant DCP gewerkt.

Neem een DCP A4 en snij dit op maat.
Be-inkt de ster met Archival Jet Black en druk deze af op de pagina, waar je ook de veren wilt hebben. Druk hem nogmaals af op maskertape en knip dit af.
Be-inkt de grootste veer met Archival Jet black en druk hem af op de witte pagina maar ook gelijk op de AJ. Stempel het zo dat als je de pagina erop legt dat je wel bovenaan de pagina goed uitkomt hihi.

Be-inkt nu de kleine veren met Archival Jet Black en druk deze af naast de andere veren.

 
Schets de pijl heel licht. Kleur nu de ster en de veren in vrolijke kleuren in. Dit kan met aquarelpotlood, aquarelstiften of aquarelverf. Maak er een geheel van licht en fel van.
Ga nu de pijl met een posca pen en een aquarelpotlood zwart de pijl een mooi geheel maken. Maak met een fineliner de strikjes.


Bedenk nu een leuke tekst. Schrijf nu eerst in heel dun potlood te tekst. Dan kan je alles veranderen en aanpassen. Als je het zeker weet dan kan je met een Posca pen zwart het overtrekken. Zelf vind ik dit heel moeilijk, kan maar niet echt mijn stijl vinden.

Het laatste maak een leuk lijntje rond de gehele pagina en mat hem in je AJ.


Benodigdheden: 

DCP papier.
Plate 108, de veren en ster. 
Archival Jet Black
Potlood
gum 
Fineliner, posca pen
Aquarelpotloden, stiften en verf.
Maskertape en schaartje.