woensdag 19 juni 2013

Tasje met hindernissenDit tasje is echt een tasje met hindernissen geworden maar hij is ondanks de hindernissen erg leuk geworden. Misschien weer een nieuwe techniek erbij?? Het is nl. een super glad tasje. Dit ik in eerste instantie met glimmermist bewerkt hebt. Diverse kleuren die een beetje een oude look zouden geven: Sunkissed Peach, Walnut Gold en Bronze. Lekker veel zodat er veel druppels naar beneden zouden rollen. Zo gaaf, maar toen kwam de eerste hindernis, het wilde absoluut niet drogen, ook niet met de heattool, zo raar. Ik lekker een nachtje laten staan terwijl mijn handen jeukte om verder te gaan. 
De volgende morgen, gelukkig het was droog. Lekker aan de gang met distressinkt maar ja dat wilde ook weer niet drogen, gaf af als een gek (dit wist ik wel maar ja uitdaging is altijd leuk en ik werk met sponzen toch het fijnst met distressinkt.) Ach een laagje fixatie erover heen, maar nee hoor dat wilde dus ook niet drogen en afgeven deed het ook nog steeds pppfttt. 
Toch eigenwijs, lekker vieze vingers en gewoon doorgaan met stempelen en Archival inkt. Je zou zeggen dat dit heel snel moet drogen ondanks de gladheid, maar nee hoor echt niet. Ach nog maar een laagje fixatie, ja daar ging het dus ook mis. De fixatie liet de afdrukken doorlopen en er kwam een wazige uitgelopen afdruk. Jeetje wat gaaf hi hi (misschien hiermee een leuke nieuwe techniek) Vol goede moed toch door gestempeld met donker bruin Stazon. Daarna een ochtend laten drogen. Ja lachen jullie maar. Jullie denken altijd dat het bij jullie fout gaat nou je ziet het, bij mij dus ook.  Het moest gewoon af want Selda moest het meenemen voor een collega die met pensioen ging. Gelukkig dat ik ruim op tijd was begonnen normaal doe ik dit soort dingen op het laatst.

Na een aantal uren, toch mijn vingers er maar weer langs gehaald. Oooh nog een klein beetje gaf het af, nog maar laten drogen dan. Ik heb veel geduld maar dan eigenlijk toch weer niet hi hi. Raar, ach ja als ik bezig ben wil het ook gelijk af hebben. 

Yes eindelijk droog. Nu de plaatjes geprint op fotopapier en plaatjes bewerkt. Ja hoor de plaatjes wilde met geen mogelijkheid op het tasje blijven zitten. Wat nu weer ppfffttt hi hi, materiaal genoeg dus de sterkste lijm (tacky glue) erop gedaan en ja hoor gelukkig weer een hindernis overwonnen. Gelukkig gingen de bloemen ed wel goed. 

Nou was dit een tasje met hindernissen of niet. Waar ik normaal een klein half uurtje overdoet ben ik met wachten ed. ruim een dag bezig geweest. O ja ik heb hier van geleerd en blijf toch eigenwijs om dit soort dingen te doen. 
Maar is hij gaaf geworden of niet???