vrijdag 19 april 2013

Weer Paars!


Weer paars, ja als die kleuren eenmaal op tafel staan ben ik ook niet meer te stuiten. Deze kaart is ook gemaakt met een alcoholtechniek. Je kan met alcoholinkt zo gaaf spelen dat er telkens weer iets anders uitkomt. Zie uitleg technieken Youtube KiCoStamps. Werken met alcoholinkt deel 2.
Bewerk Mica (acetaat) met 3 kleuren alcoholinkt. Be-inkt de bloemen met Stazon Purple en druk deze af op het bewerkte mica. Kleur de bloemen in met Pearl alcoholinkt. Draai het Mica om en bevestig dit met brads of eye-lets op wit karton. Mat het geheel daarna op zwart en lila karton. Per laag wel op maat snijden. Neem een restje alcohol bewerkt papier (op glanspapier). Be-inkt een deel van de bloem en druk dit op het restje papier af. Snij of knip het uit en bevestig dit op de kaart met 3d kit. 
Stempel is van KiCoStamps. 

Mannenkaart


Is deze niet gaaf. De stempels zijn niet van mij maar van Forever stamps (helaas niet meer te koop). 
Deze kaart was voor de jongens als voorbeeld. Zelf vind ik hem super!!

De workshop op school was gaaf om te doen. Wat zijn kinderen toch enthousiast en wat kliederen en knoeien ze toch heerlijk. Ze hebben nu de valkuilen goed ontdekt door constant door te sprayen waardoor je kaart veel te donker wordt. Volgende week gaan we een A4 maken, met dezelfde technieken, wat ben ik benieuwd wat hieruit komt. 
  

Flowers

Deze kaart is ook als voorbeeld voor de kinderen van OBS piramide gemaakt. Ook om te laten zien dat doodlen/zentangle heel leuk kan zijn in combinatie met onze materialen.

I Feel .....

Op OBS de Piramide heb ik een aantal kinderen van groep 6, 7 en 8 een workshop aangeboden om kennis te maken met onze materialen. Wat is er nog spannender dan lekker te kliederen met spray-inkten, gesso, templates, stempels ed. Een leuke opzet voor een Art Journal. Dit is een klein formaat. Een week later gaan ze verder met een A4 formaat. Ik ben reuze benieuwd. 

Daar zij nooit met onze materialen in aanraking zijn geweest heb ik het simpel en lekker kleurrijk gehouden.