zaterdag 24 februari 2018

Ga ervoor!


Deze kaart is gemaakt op een stuk restkarton van DCP. De ondergrond heb ik gemaakt met Distress oxide op de craftsheet. Doe 2 of 3 kleuren Oxide op je craftsheet, spuit er wat water op en daarna je papier erdoor heen halen.

Goed drogen en als het niet naar tevredenheid is gewoon de druppels nog wat oppikken met je papier, weer drogen. Je krijgt dan echt een mooi geheel. Neem een template en leg dat op je kaart en smeer er gel medium of modeling paste op. Droog dit goed. Bij de een pakt het de inkt eronder wel op en sommige niet. Dus probeer het even uit. Be-inkt de stempel (plate 57) met Archival inkt Jet Black en druk het af. Herhaal dit nogmaals, kan met een andere stempel, maar moet niet. Droog dit goed. Maak de randen zwart met Archival Jet Black.

Mat je kaart op een aantal lagen karton en snij dit telkens op maat. Neem een restje bewerkt karton in bijpassende kleur. Be-inkt de tekst (plate 88) met Archival Jet Black en druk dit af op dat restje karton. Snij het op maat. Maak de randen zwart. Mat de tekst op de kaart met 3d kit of dotjes.