vrijdag 21 september 2018

De weg kennen is iets anders .....


Deze achtergronden maken is simpel en je hebt snel kaarten, ATC's of ATCoins. Doe 2 kleuren Distress Oxide op je craftsheet, spray hier water op en haal je Paint-On A4 of A5 vel er doorheen. Spray nog wat water op je vel een laat het enigzins lopen. Nu drogen met de heattool. De randen sponsen met een tint donkerder dan waarmee je het vel hebt bewerkt. Neem een template en neem een ton sur ton kleur of een gehele andere kleur Distress oxide en spons nu je template, over je gehele vel A4 of A5. Spons nu de randen met één van de kleuren Oxide. Je kan nu 2 dingen doen, nu je vel bestempelen met achtergrond stempels en een bijpassende kleur Archival of als je het in stukken hebt gesneden. Beide kan en beide is verrassend.
Snij nu je vellen is stukken. Dit kan kaartformaat, ATC's of Coins zijn.

Nu ben ik de kaart gaan bestempelen. De boomstronk en vogels heb ik be-inkt met Archival Jet Black en afgedrukt op de kaart. Goed drogen met de heattool. Het water en de bloemen heb ik met Oxide ingekleurd en accenten aangebracht met Posca Wit en goud
Be-inkt de tekst met Archival jet Black en druk dit af op een restje karton. Snij dit in stukjes en teken met een Sakura Fineliner een randje, spons de randjes met Oxide en mat dit met Nuvo lijm op de kaart. Mat de kaart op zwart en een bijpassende kleur karton.

Een simpele achtergrond en je kan het jezelf zo makkelijk maken als je wilt.
Ik heb hier plate 80, plate 143 en plate 138 gebruikt.