zondag 9 augustus 2020

Uitdaging: Vingerverven

 Hallo allemaal, 

Elke week wordt er op mijn groep een uitdaging gegeven, ik loop hierin een beetje achter door omstandigheden. Dat ben ik nu aan het inhalen.

Op 8 mei was de uitdaging van Yvon : vinger verven.

Lekker vieze vingers krijgen.

Ik heb een Art Journal met kraftpapier waar ik deze jaar uitdaging in maak. Dat is soms leuk maar soms ook minder. In dit geval maakt het niets uit hih i.

Ik ben gelijk met acrylverf en mijn vingers gaan smeren. Let wel op dat als je dat dik doet, dat je vaak de achterzijde ook moet bewerken anders gaat het krullen. Mijn bladen zijn niet zo dik dus dan blijft het zo. Dan is dit de oplossing. 

Neem nu een template grungy van Julia Wooning en smeer een aantal grungy cirkels vol met en andere kleur verf. Laat dit goed drogen.

Neem nu een template en smeer met een andere
Be-inkt nu een aantal achtergrond stempels met Archival zwart en druk dit uit de losse hand (zonder acrylblok) af. Het is niet erg als er een halve afdruk of lichte afdruk ontstaat. Neem nog wat verf en geef hier en daar nog een veeg over de afdrukken.

Be-inkt de raaf en de man met Archival Jet black en druk deze af precies in de cirkels.

Bewerk de cirkels en de man en raaf zoals jij wilt met Stabillo all witte en zwarte potlood.

Verzin een gave tekst en schrijf deze rondom de cirkels. Schrijf het eerst met een B2 potlood, heel dun en daarna pas met een Posca pen. Evt. nu de randen met distress inkt Black soot bewerken.

Benodigdheden:
Art Journal
div. kleuren acrylverf en een stel vingers (hihi)

Archival Jet Black

Stempels Plate 32 en plate 34.
Stabillo all potloden wit en zwart

Posca pen zwart
heattool