zondag 23 september 2018

ATC's in warme kleuren

Deze achtergronden maken is simpel en je hebt snel kaarten, ATC's of ATCoins. Doe 2 kleuren Distress Oxide op je craftsheet, spray hier water op en haal je Paint-On A4 of A5 vel er doorheen. Spray nog wat water op je vel een laat het enigzins lopen. Nu drogen met de heattool. De randen sponsen met een tint donkerder dan waarmee je het vel hebt bewerkt. Neem een template en neem een ton sur ton kleur of een gehele andere kleur Distress oxide en spons nu je template, over je gehele vel A4 of A5. Spons nu de randen met één van de kleuren Oxide. Je kan nu 2 dingen doen, nu je vel bestempelen met achtergrond stempels en een bijpassende kleur Archival of als je het in stukken hebt gesneden. Beide kan en beide is verrassend.
Snij nu je vellen is stukken. Dit kan kaartformaat, ATC's of Coins zijn.

Be-inkt de stempel met Archival Jet Black en druk deze af. Herhaal dit op alle ATC's. Natuurlijk allemaal verschillend.
Bij alle zwarte afdrukken heb ik een vaag wit lijntje gemaakt met de Stabilo aquarelpotlood. Ik maak het niet nat maar veeg het weg met mijn vinger. Maak leuke accenten met de Posca wit pen, maar andere kleuren mag natuurlijk ook.
De tekst be-inkten met Archival Jet Black en druk deze af op een restje karton. Snij of knip ze uit, bij sommige snij ik ze strak uit en bij andere knip ik ze speelt uit en maak ik met een Sakura fineliner een randje. Ook spons ik sommige teksten. Bij de strakke haal ik ze langs mijn inktpad. Mat ze met dubb. foam op de ATC's en mat de ATC's op een zwart ATC'tje. Staat zo af!! 


Ik heb hier de achtergronden Plate 143, bloemen Plate 109 gebruikt.