zondag 16 november 2014

Dat heb je goed gedaan!

Deze kaart is gesponst, mijn favo techniek. Dit vind ik zo heerlijk om te doen en ik weet dat vele dit absoluut niet met mij zullen delen hi hi. 
Maak een masker en mat deze op de kaart, kies een mooie positie. Kies een paar mooie kleuren distressinkt, wild honey (kan ook een andere geel), rusty Hing en vintage photo. Verwijder het masker. Be-inkt de tak met Archival Jet black of Coffee en druk deze af. Be-inkt het nogmaals en druk deze aan de bovenkant af. Neem een restje karton en snij met de CB en nestabilitie een labeltje. Be-inkt de tekst en druk deze af op het labeltje. Spons de randen en mat deze op de kaart. Pimp de kaart op met bruine parels.

Als je in beweging komt ............

Deze kaart is simpel om te zien maar ook simpel om te maken.Hier heb ik een Aquareltechniek gebruikt met inkt. Maar aquarelverf kan je ook gebruiken hoor. Neem inkt of verf op en spuit dit nog even flink nat. Dan kunt u de stempel afdrukken, dan krijgt u een aquareleffect op papier. Dit kan u herhalen net wat ik hier gedaan heb. Mat er een stuk vellum overheen en een touw. Daarna mat u de kaart op 2 bijpassende kleuren karton en snij dit tussendoor op maat. Be-inkt de tekststempel met Archival groen of bruin en druk deze af met behulp van een stempellineaal. Als u dit moeilijk vind om dit als laatst te doen kunt u ook de afdruk al maken voordat u de vellum gaat bevestigen. Als laatst pimpt u de kaart op met parels.

Lach. .......

Deze kaart is gedaan met een oude techniek en onze nieuwe stempels gemaakt (plate 68 en plate 66) De Aquareltechniek met distressinkt of ander op waterbasis inkt of verf. 
Neem inkt of verf op met je stempel en spuit deze even nat, druk deze daarna gelijk af. Herhaal dit totdat u een leuk geheel heeft. Neem een stuk licht geel Vellum en mat deze op de kaart. Mat er een mooi touw omheen. Mat het geheel op 2 kleuren karton en snij dit telkens op maat. Be-inkt de tekst en druk deze met behulp van de stempellineaal op de kaart. 

Ik vind je een .........

Dit vind ik zo'n leuke tekst. De bloem van Marja is zo super mooi!! (plate 65)
Maak een masker en mat deze op de kaart. Spons de binnenzijde van licht naar donker met Barn Door en Vintage Photo (Distress inkt). Verwijder het masker en be-inkt de Bloem met Archival Coffee. Druk deze af en maak gelijk een masker van de bloem. Mat het masker en druk weer een bloem af, verplaats telkens je masker totdat u een mooi geheel heeft. Maak nog één afdruk op een restje karton en spons deze met bovenstaande kleuren. 
Be-inkt de tekst met Archival en druk deze af met behulp van een stempellineaal.

Jij bent ........

Deze kaart is in het echt heel mooi van kleur hier is hij een beetje vaal. Ik heb hier de andere kant van het masker gebruikt. Hé je kan alles wel weggooien, nee hoor wij gebruiken alles, dus altijd je maskers bewaren totdat het verzadigd is. 
Maak een masker, gebruik dus de buitenkant. Mat dit op je kaart en spons de buitenranden. Ik heb Broken China en Vintage Photo (distressinkt) gebruikt. Verwijder het masker en be-inkt het blad met Archival Coffee en druk deze af op de kaart. Maak een masker van het blad en stempel het tweede blad.  Ga zo door totdat u een mooi geheel heeft. Be-inkt het blad nogmaals en druk deze af op een restje karton. Spons dit blad en knip hem uit. Mat het blad met 3d kit op uw creatie. Be-inkt de tekst met Archival Coffee en druk hem af met behulp van de Stempellineaal.

Druk vandaag op .........

Maak een masker met maskertape. Spons de binnenzijde van het masker met Barn Door en Vintage Photo. Maak er een mooi geheel van. Echt van licht naar donker werken. Verwijder het masker. Be-inkt de tak met vogels (plate 66) met Archival Coffee en druk deze af. Be-inkt de tekst en druk deze af met behulp van een stempellineaal.

Pauze ......

Ach af en toe heeft iedereen een Pauze nodig. Zeker in deze drukke maatschappij heeft iedereen dat even nodig. Daarom deze kaart. Rust en geniet!! O ja ik geniet ook wel eens als ik alleen thuis bent en dan heerlijk even mijn stempels kan gebruiken.
Maak een masker met maskertape. Spons de binnenzijde van het masker met Salty Ocean en Dusty Concord. Maak er een mooi geheel van. Echt van licht naar donker werken. Be-inkt de tekst (plate 66) met Archival Jet Black en druk deze af. Verwijder het masker. Be-inkt de tak met vogels en druk deze af. Be-inkt daarna het takje en druk deze zo vaak af totdat het een mooi geheel is.Be-inkt de tekst en druk deze af met behulp van de stempellineaal. Mat het op donkerblauw karton en snij dit op maat. Mat het daarna op een fel blauw karton en snij dit op maat.

Hoera

Hoera het is feest. Nou op 29 november hebben we inderdaad feest. Super!! Deze stempels gaan dan op die dag in de verkoop. Maak een masker met maskertape. Spons de binnenzijde van het masker met Barn Door en Vintage Photo. Maak er een mooi geheel van. Echt van licht naar donker werken. Be-inkt het blad (plate 64) met Archival Jet Black en druk deze af. Verwijder het masker. Be-inkt de stempel nogmaals en druk deze af op een restje wit karton, doe dit zovaak u het nodig heeft. Spons 2 bladeren en knip ze allemaal uit. Mat de kaart op zwart karton en snij dit op maat. Snij een vel op maat voor de kaart en spons de randen met bovenstaande kleuren. Mat de kaart op de gesponsde kaart. Nu heeft u een achtergrond kaart met dezelfde tinten als uw kaart. Mat de bladeren heel speels op de kaart. Ik heb de gesponsde bladeren met Diamond Glaze bewerkt en toen met 3d kit op de kaart gemat. Be-inkt de tekst en druk deze af op een restje karton. Knip dit in een leuke vorm en spons de randen. Mat de tekst met 3d kit op de kaart.