zondag 30 augustus 2020

Uitdaging: Gebruik structuurpasta en stencil

 Hallo allemaal, 

bij de KiCoStamps FB groep hebben we elke week een uitdaging. Daarmee loop ik wat achter daarom dat ik nu alles in aan het halen ben.

Deze uitdaging is van 19 juni 2020, de uitdaging is : structuurpasta en stencil.

Ik werk in een Art JOurnal met kraftpapier. Dat werkt soms anders maar super leuk om te doen.

Neem een 2 pagina's uit een oud boek en mat dit op je Art Journal. Maar mat het zo dat de randen niet of nauwelijks lijm hebben. Droog het even met een heattool en scheur nu de randen een beetje weg. 


Bewerk nu de pagina met gesso. 

Pak een leuk stencil en structuurpasta en bewerk de pagina. Laat dit goed drogen of gebruik de heattool.
Neem nu water verf of iets anders. Maak de boven kant lekker nat en ga dan de kleur aanbrengen, spray dan nog water zodat het naar beneden vloeit. Blijf kleur toevoegen totdat je een mooi geheel hebt.

Be-inkt nu de stempels met Stazon Jet black en druk dit af op de pagina. Sommige stempels heb ik uit de losse hand gestempeld en niet met acrylblok. Soms is dat gewoon mooier.

Be-inkt ook sommige stempels en druk deze af op rest karton. Snij of knip dit uit en kleur ze in met dezelfde kleuren of een extra kleur waar je de achtergrond mee gemaakt hebt.

Mat de bloemen en bladeren op de pagina met foamtape of 3d kit. Ga nu accenten aanbrengen met een Derwent Charcaol potlood. Neem een posca pen wit en pomp een aantal malen, daarna lekker spetteren op je pagina. Met de Derwent potlood evt. een rand maken om de pagina, veeg dit met je vinger uit.

De tekst met Archival Jet Black be-inkten en afdrukken op een rest karton. Los snijden en matten op zwart papier, weer op maat snijden.

De tekst heel speels op de pagina matten met dubbelzijdig tape.

Benodigdheden: 

Art Journal, 

Oud boekpapier

Waterverf of iets anders op water basis. 

Sprayfles water

Derwent Charcaol
Structuurpasta en een stencil.

Paletmes

Archival Jet Black

Plate 1 en 14 voor de bladeren en bloemen.
Plate 16 Tekst.

Dubbelzijdigtape en foam.

Hoop dat ik jullie geïnspireerd heb.

Groetjes Conny