zondag 31 mei 2020

Grieperdepiep


Restjes hebben we allemaal, zeker als we een bewerkt A3 of A4 versnijden in kaarten. Dan houden we weer een strook over, dit omdat anders de andere kaarten weer te groot worden dus. Ja, wat doen we daar mee?

Nou een leuke kaart van maken.

De achtergrond van het kaartje was al eens bewerkt. Met groen, helemaal niet mijn ding maar oke! Dat is juist de uitdaging toch?

Ik heb een achtergrond stempel licht be-inkt met Archival Potting soil en uit de losse hand (dus zonder acrylblok) afgedrukt. Yes, lekker een niet hele gave afdruk. Zo had ik nog een aantal restjes dus die ook maar gelijk met inkt wat overbleef afgedrukt.

De bloemen heb ik met Archival Potting Soil be-inkt (nu wel goed doen) en deze afgedrukt op de kaartje, dit herhalen. Goed drogen met de heattool.


Nu het kaartje inkleuren met de kleuren die in de achtergrond zitten bv met Aquarelverf/stiften.  Zelf vond ik dat oranje erg mooi staan, anders wordt het saai.
Het kaartje matten op een bijpassende strook (ook restje) en op maat snijden. De groene kaart dubbel vouwen en de swirl be-inkten met Archival Leaf green en afdrukken naar inzicht. Mat nu het kaartje erop. De tekst be-inkten en afdrukken op een restje karton en afdrukken. Uitknippen en sponzen. Ik heb mooi glimmend garen erachter geplakt.

Heel leuk om te doen en je restjes hoef je niet weg te gooien.

Benodigdheden: stempels Plate 120 bloemen, achtergrondstempel Plate 118, swirl Stampinplace, tekst is van KiCoStamps, acrylblokken, Archival inkt wat bij je kaart past, restjes karton zowel bewerkt als wit.