donderdag 6 februari 2020

Uitdaging: Gebruik 3 maal dezelfde stempel

Voor mijn week uitdaging, gebruik 3 maal dezelfde stempel heb ik nog een Art Journal gemaakt. 


De pagina met restjes boekpapier beplakt. Echt van alles is goed. Daarna de pagina bewerken met 3 of kleuren acrylverf die leuk bij elkaar passen. Doe wat kleurtjes op je craftsheet en verf met je vingers of met penseel je pagina vol. Spuit wat water bij je verf zodat het wat transparanter wordt. Be-inkt de stempel voor een rand met Archival zwart. Ik stempel dit uit de losse hand zonder acrylblok. Lekker slordig. Het is echt niet erg als er een deel niet afgedrukt is. Herhaal dit totdat heel de rand van de pagina is gedaan. Neem dan de rondjes en be-inkt deze met Archival inkt en druk af. Herhaal dit ook met de inktvlekrondjes.
Be-inkt de auto en druk dit af op een rest kraft en herhaal dit totdat je genoeg hebt. Be-inkt de auto nogmaals en kijk waar je ze wilt plaatsen, druk evt. af met behulp van een stempellineaal.

Be-inkt de benen met archival en druk dit af op resten kraft. Knip de benen en auto's uit. Ga nu alles inkleuren met Derwent Inktense potloden en accenten met zwart en wit met de Stabillo all zwart en wit.

Evt. nog accenten aanbrengen met de Posca pennen. Mat de auto's met 3d kit of foam en mat de benen met boekbinderslijm of tacky glue.

Teken eerst lijnen voor je tekst en schrijf dan eerst met potlood. Trek het dan over, dan kan je evt. nog corrigeren.
Gum dan de potloodlijnen weg. 


Benodigdheden:
Plate 148 en acrylblokken

Plate 89 voor inktvlek
Plate 95 voor de rondjes in elkaar.

Archivalinkt Zwart
Restjes oud boekpapier
Diverse kleuren Americana acrylverf
Art Journal boek met kraftbladen
Derwent inktense potloden
penseel
water
Craftsheet
Schaartje
Posca pennen zwart en wit
Boekbinderslijm of tacky glue en 3d kit of foam. 
Potlood en Gum