donderdag 5 maart 2020

Uitdaging: Ton sur ton

De uitdaging van Lizenka is Ton sur ton.

Vaak komt dan de vraag wat is Ton sur ton. Dat is simpel gezegd, een kleur schakering van licht naar donker. Dus neem je roze, dan ga je van licht roze tot heel donker roze.

Maar je kan ook van wild honey tot donker bruin. of van lila naar donker paars.

Ik heb gewerkt in een Art Journal met kraftpapier. Ik heb er voor gekozen om in Wild honey tot Ground Espresso te gaan.

Wat heb ik gedaan:

Markeer een deel van je pagina af wat je wilt sponzen met Maskertape.

Neem de achtergrond van Plate 66, be-inkt deze met Distress Ground Espresso en druk deze zonder acryl blok af op je AJ, maar zo dat je kleine stukjes krijgt, druk dit diverse malen achter elkaar af. Dan be-inkt je het weer en herhaal dit. Doe dit ook met de rondjes met Distress Rusty Hinge en vintage Photo. De slierten met balletjes, zijn met Rusty Hinge gestempeld.

Verwijder nu de maskertape en plak het aan de andere zijde zodat je nu de binnenkant kan sponzen. Ga van licht naar donker sponzen dus .... Distress Wild Honey, Rusty Hinge, vintage Photo en Ground Espresso. 


Laat het maskertape zitten en Be-inkt de tak met Distress Ground Espresso druk deze af zonder acrylblok. Herhaal dit totdat je een leuk geheel hebt.
Be-inkt de hand, schoenen en spin met Archival Potting soil en druk de stempels af.

Verwijder nu het maskertape en kleur de hand en schoenen in met de Distress inkt die je hierboven gebruikt hebt. Maak accenten met een Stabillo All wit potlood en teken met Sakura Fineliner randjes van hand naar spin en de randen die je gemaskerd hebt. Dit moet niet zo strak zijn. Die randen kan je ook met Stabillo All zwart maken. Dat maakt het mooier.

Zelf heb ik nog de breuk bij de hand meer uitgebreid door met een bruine fineliner meer breuken te tekenen.

De jas is met Versa mark op restje fluweelkarton gestempeld en ge-embost met extra dikke brons/zwart. Daardoor krijgt het een apart effect. Knip de afbeelding uit en kleur het met bovenstaande Distress kleuren in. Maak daarna nog wat accenten. Kleur met de restjes op je craftsheet het touwtje. Droog dit goed. Maak in je AJ en in je jas een gaatje en bevestigd dit. Mat daarna je jas met 3d kit.

De tekst op een restje fluweelkarton stempelen met Archival Potting Soil of Jet Black. Knip de tekst los en spons de tekst met de gebruikte kleuren.

Mat het speels op de AJ met 3d kit. Teken desnoods nog een leuk speels randje om de tekst. Spons de rand van je AJ met Distress Ground Espresso. Benodigdheden:
Plate 66 en plate 71

Acrylblok
Distress inkt Wild Honey, Rusty Hinge, vintage Photo en Ground Espresso en sponsjes. 
Eventueel Tools voor de sponsjes. 
Maskertape
Stabillo all potloden, zwart en wit

Touw en schaar.
Craftsheet
3D kit
Embossingpoeder en heattool.
Eventueel kleurpotloden.