zaterdag 1 november 2014

Kaarten maken met als basis een spons!

Deze kaart is ook gemaakt met als basis een spons. Smeer wat Gesso wit of tranparant op je craftsheet. Neem wat Gesso op met je spons en druk deze af op de kaart. Herhaal dit totdat u een mooi geheel heeft. Laat het goed drogen of droog het met een heattool. Spons het in 2 kleuren, ik heb Distress Vintage Photo en Broken china gebruikt. U kunt nu evt. de rondjes nog schoonmaken met een nat babydoekje, dat heb ik wel blij de blauwe kleur gedaan maar niet bij de bruine kleur. Be-inkt de stempels met Archival Jet Black en druk dit af, totdat het een mooi geheel is. Snij de kaart op maat, bewerk de randen met een distresser of net als ik met een schaar. Neem 2 stukjes lint en niet deze aan de zijkant van de kaart. Mat het geheel op een donker bruine kaart, snij dit op maat en mat het op een fel blauwe kaart.

Kaarten maken met basis een spons!!

Deze kaart gaf iets aparts. Het is onbekend papier en wist niet hoe het zou reageren. Ach altijd leuk een verrassing, toch?? 
Ik heb hier Gesso gebruikt, transparant of wit maakt niet uit. Smeer Gesso op je craftsheet, neem wat gesso op met je spons en druk dit af op je kaart. Laat dit goed drogen, of droog het met je heattool. Bespuit het met glimmermist max. 2 kleuren en laat het goed drogen. Neem een nat babydoekje en ga over de rondjes heen. Dan neem u iets inkt weg en komt het rondje weer naar boven. Be-inkt de stempel met Archival Jet black en druk deze willekeurig af, herhaal dit. Neem een Sakura fineline 005 en teken leuke cirkels om de gessorondjes. Bewerk de randen met een distresser of een schaar (zoals ik doe) en mat een mooi lint erom. Mat het geheel op een mooi bijpassende kleur karton en snij dit op maat. Bespuit een restje wit karton met glimmermist. Be-inkt de tekst met Archival Jet black en druk dit af op het bewerkte restje karton. Snij dit op maat, bewerk de randen en bewerk met een penseel wat letters. Mat het geheel op een restje karton. Snij dit op maat en mat het op de kaart met 3d kit. Pimp de kaart op met parels. De achtergrond is niet zo geworden, zoals ik wilde maar dat heb je als je  niet weet wat voor je papier gebruikt. Toch vind ik hem gaaf, hij is een beetje gewolkt. Hoe vind u hem geworden??

Kaarten maken met een spons!!


Een kaart maken met alleen een spons, wat inkt of verf en stempels is toch wel erg leuk, je moet dan echt naar je materialen kijken. Kan dit, klopt dit. Heel gaaf!!
Dee kaart is gemaakt met een spons (zie hierboven) en glimmermist. 
Spuit glimmermist op een craftsheet en neem met de spons inkt op. Druk deze af op de kaart. Je ziet gelijk de glimmende laag. 
Teken met een pen rondjes, doe dit niet te netjes. Be-inkt de stempel met Archivalinkt Jet black en druk deze af op de kaart, herhaal dit totdat u een mooi geheel krijgt. Be-inkt de tekst en druk deze af met behulp van een stempellineaal. Snij je kaart op maat en maak de randen rul met een distresser of net als ik gewoon met een schaar hi hi. Mat het geheel op een mooie bijpassende kleur karton.