vrijdag 18 mei 2012

Een dikke Felicitatie van mij.

Deze kaart zal voorlopig wel de laatste zijn van de serie. Snelle kaarten met restjes scrappapier. 

Stans met de CB en nestabilities vierkantjes in verschillende maten uit restjes scrappapier. Maak er een mooi geheel van en mat dit op een felblauwe kaart. Neem een bold stempel en be-inkt dit met Brilliance Sky blue en Chocolate van Brilliance. Druk dit af op een restje wit karton en stans dit uit met de CB en een nestabilities cirkels met scallop rand. Pons 2 kleine rondjes uit wit karton en mat dit op de gestempelde cirkels. Doe hier een bijpassende brad doorheen. Maak een leuk strikje of knoopje van lint. Be-inkt de tekst met Versa Mark en druk dit af met behulp van een stempellineaal. Bestrooi dit met Detail White embossingpoeder en verhit dit met een heattool. Mat de 2 gestempelde rondjes met 3d kit op de kaart en mat ook het lintje.

Lekker zoetsappig!!

Hier weer een kaart met restjes scrappapier. Het is heel verslavend dus dames heerlijk sparen en er giga leuke kaarten mee maken. 

Stans uit een aantal restjes scrappapier met de CB en nestabilities leuke rondjes met een tik (het is geen scallop) Rangschik ze heel leuk op een knal rose kaart. Lekker zoetsappig hi hi. Mat ze op de kaart. Be-inkt de jurk en schoen met Stazon zwart of Stone Gray en druk ze af op een restje wit karton. Kleur ze in met Derwent potloden. Knip de jurk uit in een leuke vorm (heb een beetje gekeken naar de vorm van het rondje) en de schoen. Mat ze beide op de kaart. De jurk heb ik met 3d gemat. 
Be-inkt de swirl (KiCoStamps) met Versa Mark en druk deze aan de onderzijde af (dit is helaas op de foto niet goed te zien). Pimp de kaart op met glimmertjes (volgens Kimara) pareltjes of glimmende steentjes. De stempels zijn van Sparkle N Sprinkle.

Je hoeft niet uit .........

Deze techniek was de uitdaging van de maand bij mij op de groep. Werken met Versa Mark en chalk. 
Neem wat maskertape en scheur er een strook af. Mat dit diagonaal over de kaart. Be-inkt de bloemenstempel met Versa Mark en druk deze af op de kaart. Ga er nu met chalk overheen. Zorg dat het mooi overloop qua kleuren betreft. Verwijder de maskertape. Mat de bewerkte ondergrond op een Rode kaart. Neem een restje wit karton. Be-inkt de bloem met Brilliance Red rocked gold van Brilliance en druk deze af. Knip ze uit. Neem de knopen en rijg daar een lintje, touwtje of zoiets doorheen. Mat dit op de bloemen. Mat de bloemen in het geheel met 3d kit op de kaart.  Be-inkt de tekst met Red Rocket Gold en druk deze af met behulp van een stempellineaal. 

U kunt de ondergrond eventueel fixeren met Fixatief of goedkope haarlak.