dinsdag 24 maart 2020

Uitdaging: Sterren

Op 20 maart heeft Lizenka de uitdaging uitgekozen: Sterren.

Normaal denk ik dan altijd aan kerst. Maar ik wilde iets anders, ik wilde een explosie van kleuren. Juist in deze bizarre tijden.
Ik werk weer in mijn Art Journal met kraftpapier. Het is niet heel dik dus nat werken is een uitdaging. Deze keer heb ik gewerkt met de Acrylinkt van Daler Rowney.

Wat een super inkt is dit toch. Bovenaan de pagina heb ik diverse kleuren aangebracht en toen flink nat gespoten. De Art Journal rechtop en laten lopen maar. Dit een aantal malen herhaald. Nu flink drogen en ja hoor de pagina helemaal krom alle kanten op hi hi. Nou dan de achterkant ook maar hi hi.


Toen kwam ik deze mooie tekst tegen en kwam op het idee om daarmee verder te gaan. Diverse sterren uitgeknipt. De maan heb ik eerst gestempeld en toen uitgeknipt. De maan en de grote ster heb ik van een doos gemaakt. De bovenkant iets nat gemaakt en er delen vanaf getrokken. De 2 middelste maten sterren, bewerkt met een template en modeling paste. De sterren en maan bewerkt met gesso en daarna met diverse kleuren Daler Rowney inkt.
Speel met je kleuren en je krijgt een super gaaf geheel.

De stempels be-inkten met Archival Jet Black en deze afdrukken. Daarna de sterren en maan opplakken met boek binderslijm. De sterren en maan bewerken met een Stabillo All potlood, zodat er een mooie zwarte rand omheen komt. Dat benadrukt het meer.

Nu de tekst. Ik heb lukraak met een potlood geschreven en daarna over getrokken. Sommige letters wat dikker gemaakt daarna.
Nu nog even spetteren met een mooie glimmende witte kleur.

Op de foto zie je niet zo goed de mooie glanzen van deze inkt, maar het is zo mooi!Benodigdheden:
Art Journal
Daler Rowney acrylic diverse kleuren
Plate 127 en acrylblok

Archival Jet Black
Modeling Paste en paletmes

Template
Sprayflesje water
Een stuk van een doos.

Restjes karton voor de sterren
boekbinderslijm
Micron Sakura pen 08 of een posca zwart